Стрілянина в Бельгії: поліцейська операція може тривати кілька днів

Стрілянина в Бельгії: поліцейська операція може тривати кілька днів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що поліцейська операція з розшуку підозрюваних у минулорічних терактах в Парижі та причетних до учорашньої стрілянини в центрі Брюсселя може тривати кілька діб.

Про це він заявив в інтерв’ю бельгійській радіостанції RTL.

«Поліцейська операція, що проводилася упродовж всієї ночі, триватиме. Розшуки зловмисників ведуться. Операція може тривати годинами, а можливо й кілька діб. Очевидно, я не буду коментувати деталі операції з причин безпеки, але в будь-якому випадку всі сили максимально мобілізовані», - сказав він.

За його словами, загалом ситуація у районі інциденту залишається спокійною, місцеве населення виявило максимальну зібраність та розуміння. Водночас прем’єр-міністр Бельгії заявив, що уряд поки не підвищив рівень загрози. «Я хотів би підтвердити, що в другій половині дня у вівторок було підтверджено третій рівень небезпеки. Але сьогодні відбудеться засідання Ради безпеки, на якому буде ухвалено відповідне рішення», - сказав Мішель. За його словами, засідання проходитиме під його головуванням та за участю основних міністрів, які відповідають за безпеку, а також представників усіх спецслужб.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у ході поліцейської операції, що проводилася спільно бельгійською та французькою поліцією в одному з південних кварталів Брюсселя, сталася стрілянина. У результатів четверо поліцейських дістали легкі поранення. Троє з них виявилися бельгійськими правоохоронцями, четвертий – французьким. Підозрюваний, що забарикадувався у квартирі був застрелений. У розшуку перебуває ще два підозрюваних.

Після терактів у Парижі 13 листопада бельгійський уряд підвищив рівень загрози до четвертого рівня. У Брюсселі та його передмістях кілька днів не працювало метро, магазини та театри. Згодом рівень небезпеки було знижено до третього рівня, який досі зберігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-