У Бельгії скликають Раду безпеки через учорашню стрілянину

У Бельгії скликають Раду безпеки через учорашню стрілянину

Укрінформ
Прем’єр-міністр Бельгії Мішель Шарль скликає у середу засідання Ради безпеки країни у зв’язку з учорашньою стріляниною у Брюсселі, в результаті якої було поранено чотирьох поліцейських та вбито одного підозрюваного.

Спільна французько-бельгійська поліцейська операція здійснювалася у зв’язку з розслідуванням терактів у Парижі 13 листопада 2015 року, пише французьке видання Les Echos

«Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель скликав Раду національної безпеки в середу у зв’язку з учорашньою перестрілкою. Федеральна прокуратура проведе у Брюсселі прес-конференцію», - пише видання.

Повідомляється, що бельгійська поліція розшукувала двох підозрюваних до третьої годин ночі в рамках операції, що розпочалася у вівторок в одному з південних кварталів Брюсселя. Поліція вийшла на слід одного з підозрюваних, який відкрив стрілянину і спочатку поранив двох правоохоронців, а згодом і третього. Поліція почала переслідування і у результаті застрелила зловмисника. При цьому був поранений четвертий поліцейський. Підозрюваний був озброєний автоматом Калашникова. Вбитого злочинця досі не ідентифіковано, дані особи відсутні у спеціальній картотеці поліції та бельгійських спецслужб.

За даними поліції, в операції було задіяно близько 20 поліцейських авто та бронетехніка. Одразу після перших пострілів площу, де знаходилася будівля, у якій переховувався зловмисник, було оточено, школи закриті, їхній персонал евакуйовано. Повідомляється, що підозрюваний не очікував зіткнення з поліцією і діяв хаотично. Розшуки підозрюваних продовжуються.

Нагадаємо, що загалом після терактів у Парижі 13 листопада бельгійська поліція заарештувала 11 громадян Бельгії за підозрою у причетності до організації нападів. Слідство встановило, що теракти значною мірою готувалися та узгоджувалися з Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-