США тиснутимуть на Росію, поки та не поверне Крим Україні - заява

США тиснутимуть на Росію, поки та не поверне Крим Україні - заява

Укрінформ
Сполучені Штати ніколи не визнають спроби РФ анексувати Крим та підкреслюють, що тиснутимуть санкціями на Росію поки вона не поверне півострів Україні.

Про це йдеться в офіційній заяві речника Державного департаменту США, оприлюдненій в ніч на середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, коли розпочинається третій рік російської окупації Криму, ми знову підтверджуємо нашу прихильність об'єднаній, суверенній Україні. Сполучені Штати не визнають російський "референдум" від 16 березня 2014 року, так само, як і спробу анексії Криму, що є порушенням міжнародного права", - наголосив представник держдепу.

Він підкреслив, що американська сторона залишається "глибоко стурбованою ситуацією в окупованому Росією Криму, де "влада" придушує інакомислення, і де етнічні та релігійні меншини - особливо кримські татари та етнічні українці - стикаються з серйозними і триваючими репресіями".

"Неурядові організації та незалежні ЗМІ досі позбавлені голосу або витіснені, а міжнародні спостерігачі все ще не мають доступу до півострова", - констатується в заяві.

"Ми не визнаємо зміни кордонів силою у ХХІ столітті. Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними доти, поки триває окупація. Ми знову закликаємо Росію припинити окупацію та повернути Крим Україні", - зазначається в документі.

Фото: dengidam.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-