Канада подарує сирійським біженцям комп’ютери

Канада подарує сирійським біженцям комп’ютери

Укрінформ
7,5 тисяч комп’ютерів, що були у використанні, будуть безкоштовно розповсюджені серед новоприбулих сирійських біженців у Канаді.

Про це на прес-конференції розповів міністр інновацій, науки та економічного розвитку Канади Навдіп Бейнс, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає сумніву, що ця інвестиція матиме позитивний вплив не лише на окремих осіб та сім’ї, але й на канадську економіку загалом. Дуже багато робіт майбутнього залежать від цифрових навичок. Економічне зростання в усіх сферах залежить від нашої спроможності адаптовуватися, використовувати та інтегрувати цифрові технології. Це ситуація, від якої виграють усі», - сказав Бейнс.

За його словами, уряд виділить на ці цілі 1,25 млн дол. Біженці також зможуть безкоштовно пройти курс із цифрової грамотності.

Міністр додав, що уряд запускає широку програму навчальної підтримки, спрямованої не лише на здобуття біженцями навичок та знань, необхідних для працевлаштування, але й дозволить їм спілкуватися із родичами закордоном за допомогою цифрових засобів комунікації.

До програми підтримки вимушених переселенців долучилися також приватні компанії: банк CIBC створив для новоприбулих спеціальний дешевий пакет банківських послуг, Facebook пообіцяв безкоштовно надати інформацію арабською мовою щодо безпеки в мережі Інтернет, а Microsoft подарує всім комп’ютерам, переданим сирійським біженцям, безкоштовне програмне забезпечення.

Нагадаємо, що минулого місяця міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум прозвітував про прийом 25 тисяч біженців із Сирії. Наразі уряд допомагає новоприбулим у пошуку постійного житла, адже з часу прибуття до Канади багато з них досі живуть у готелях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-