Росія створила сприятливу ситуацію для Асада в Сирії - Маккейн

Росія створила сприятливу ситуацію для Асада в Сирії - Маккейн

Укрінформ
Рішення Росії вивести основну частину своїх військ із Сирії означає, що Москва закінчила створення нової ситуації на місцях, більш сприятливої для президента Сирії Башара Асада.

Про це заявив сенатор США Джон Маккейн, інформує Голос Америки.

"Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових із Сирії, сигналізує про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання", - заявив республіканський сенатор.

Він також піддав різкій критиці адміністрацію Обами за "бездіяльність" у Сирії.

"Адміністрація пояснювала свою байдужість і бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині. Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що "воєнного рішення не існує", замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що у будь-якого політичного рішення в Сирії є воєнний вимір", - вважає Маккейн.

Голова комітету Сенату з питань збройних сил Маккейн також висловив занепокоєння, що тепер Москва повністю переключить свою увагу на Україну.

"Росія переорієнтовує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна", - резюмував Маккейн.

Як повідомляв Укрінформ, за офіційною версією Кремля президент Росії Володимир Путін відкликав велику частину військ РФ з території Сирії через те, що основні завдання в регіоні були виконані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-