Brexit може поставити під загрозу НАТО - командувач США

Brexit може поставити під загрозу НАТО - командувач США

Укрінформ
Якщо британці на референдумі проголосують за те, щоб вийти зі складу Євросоюзу, під загрозою може опинитися весь Альянс.

Про це заявив командувач армії США у Європі генерал Бен Ходжес, інформує The Telegraph

"Все, що підриває ефективність Альянсу, впливає і на нас, і тому, якщо ЄС почне руйнуватися, це може мати ефект доміно й для Альянсу", - зазначив Ходжес.

За його словами, саме тому результат референдуму, який пройде 23 червня, має "стратегічний інтерес".

Ходжес також наголосив, що послаблення ЄС викликає серйозне занепокоєння з огляду на необхідність протистояти агресії Росії. "Агресія Росії в Україні і її втручання в Сирії загрожують безпеці Європи", - додав він.

З огляду на таку ситуацію генерал зауважив, що  НАТО та ЄС повинні проявити солідарність перед лицем російської агресії, оскільки єдність може бути поставлено під загрозу в разі, якщо Британія проголосує за вихід зі складу Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше країни G20 застерегли Велику Британію від виходу з Європейського Союзу, зазначивши, що це загрожує світовій економіці

Водночас голова Європейської Ради Дональд Туск висловив переконання, що в разі такого рішення, ЄС також стикнеться з реальним ризиком розвалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-