У Конгресі США визнали злочини ІДІЛ геноцидом

У Конгресі США визнали злочини ІДІЛ геноцидом

Укрінформ
Палата представників Конгресу США у понеділок прийняла резолюцію, яка офіційно визнала насильство, вчинене терористичною організацією ІДІЛ проти релігійних і етнічних меншин, актом геноциду.

Про це повідомило в той же день центральне американське видання The Hill.

"Прийнята без заперечень 393 голосами "за", резолюція висловлює думку Конгресу, що злочини, які були здійснені "Ісламською державою" проти християн, езидів, а також інших релігійних та етнічних меншин, слід розглядати як геноцид, військові злочини та злочини проти людяності", - зауважує видання.

Проголосований документ закликає всі уряди та міжнародні організації, у тому числі ООН, визначити насильство з боку ІД у такий же спосіб. Таке визначення могло би мати потенціал для збільшення тиску на адміністрацію Обами й міжнародних союзників з метою посилення військової кампанії проти ІДІЛ, а також зосередитися на проблемі переселення біженців, - йдеться в публікації.

"Терористи ІДІЛ піддають тортурам представників релігійних та етнічних меншин, таких як християн та езидів, продають їх у рабство, обезголовлюють та здійснюють інші злочини", - нагадує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-