У Москві 15 художників відвезли у поліцію за антивоєнну виставку

У Москві 15 художників відвезли у поліцію за антивоєнну виставку

Фото
Укрінформ
Вдень у неділю, 13 березня, в Москві поліція затримала близько п'ятнадцяти художників поруч із арт-центром «Винзавод», поки ті несли в згорнутому вигляді свої роботи на антивоєнну виставку «Не мир».

Про це повідомляє «ОВД-Инфо».

За даними видання, причин затримання художникам не пояснили. Їх доставили до ОВС «Басманний», де почали перевірку документів.

Одна з учасниць виставки Катерина Ненашева розповіла у себе в Фейсбуці, що автозаки оточили їх виставку на станції «Курська». Художники намагалися втікти від поліції і дійшли через «Винзавод» до станції «Бауманська», але там їх затримали, а потім «виставка продовжилася в автозаку».

Водночас, як пише Ненашева, активіст Павло Михайлов проводить виставку один. Експонує роботу українського художника Єгора Анцігина "Той факт,що ви тут народилися і виросли,ще ні про що не говорить".

«Павло Михайлов - чудовий приклад того, що незважаючи ні на що, ми разом йдемо далі. Паша йде з однією картиною за маршрутом, який ми планували...», - підкреслює художниця.

За словами Ненашевої, мета виставки — показати, що нинішній час у Росії не можна вважати мирним. У художників до 20 березня заплановано ще чотири виставки в Москві.

«Ми закликаємо художників та активістів висловитися з приводу тієї непомітної тотальної війни, в яку дедалі глибше занурюється наша країна – війни в головах, війни в телевізорах, війни з сусідами, війни проти власних громадян», - зазначає Ненашева.

Фото: Facebook/ Ekaterina Nenasheva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-