Подвійний дракон: Австралія й Нова Зеландія відпрацювали навчання десантників

Подвійний дракон: Австралія й Нова Зеландія відпрацювали навчання десантників

Відео
Укрінформ
Рекордна кількість військових з Австралії та Нової Зеландії відпрацювали висадку морського й повітряного десанту на південно-східному узбережжі Корейського півострова, у рамках спільних військових навчань «Подвійний дракон», які ініціювали Південна Корея і США.

Про це повідомляє Stuff.

«Ці навчання планувалися заздалегідь, вони безпосередньо не пов'язані з недавніми ракетно-ядерними випробуваннями Північної Кореї. Але в будь-якому випадку ми хочемо продемонструвати і Пхеньяну, і всім іншим силам, хто замислюється над збройними провокаціях проти Кореї, нашу єдність, міць і бойовий вишкіл», - заявив командувач морськими піхотинцями США Джон Джейсон.

Цьогорічні навчання відзначаються значною кількістю учасників, зокрема з Австралії та Нової Зеландії, яка вперше взяла участь у тренуваннях, залучивши диверсійно-розвідувальні групи.

Участь у навчаннях беруть військовослужбовці 18 країн, які входять до контингенту ООН, що був сформований під час Корейської війни 1950-53 років. Багатонаціональні війська досі залишаються в країні під прапором ООН, оскільки конфлікт закінчився перемир'ям, а не мирним договором.

«Участь Австралії та Нової Зеландії свідчить про рішучість міжнародного співтовариства стримувати будь-які нерозважливі провокації з боку Північної Кореї», - кажуть організатори навчань.

Маневри проходять в районі містечка Токсон недалеко від міста Пхохан, що в 350 км на південний схід від Сеула.

Як повідомили представники південнокорейського міноборони, ці десантні навчання є найбільшими у Північно-Східній Азії. Маневри відпрацювують наступальні дії з захоплення, утримання плацдарму в тилу противника та розвитку подальшого наступу.

Пхеньян вже відреагував на ці навчання. Напередодні ЗМІ КНДР розповсюдили заяву військового командування Північної Кореї, яке пообіцяло завдати в разі необхідності превентивного ракетного удару по місцю, де розгорнулися навчання.

Як повідомляв Укрінформ, біля Австралії пройдуть навчання за участю японських кораблів.

Фото: weslab.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-