Американський авіаносець - біля берегів Південної Кореї

Американський авіаносець - біля берегів Південної Кореї

Укрінформ
Американський атомний авіаносець John C. Stennis прибув у Південну Корею в рамках найбільших в історії спільних військових навчань Key Resolve, націлених застерегти Північну Корею від подальших провокаційних дій. Про це в неділю повідомляє південнокорейське інформаційне агентство «Yonhap».

Про це повідомляє південнокорейське інформаційне агентство «Yonhap».

«Авіаносець ВМС США John C. Stennis (CVN-74) прибув у порт південнокорейського міста Пусан, що на 450 км на південний схід від Сеула, для участі в спільних військових навчаннях Key Resolve між Південною Кореєю та Сполученими Штатами», - йдеться у повідомленні.

У складі палубної авіації корабля знаходиться близько 80 одиниць техніки, у тому числі винищувачі-бомбардувальники F/A-18 Hornet, палубні літаки EA–6В Prowler і E–2С Hawkeye.

У навчаннях також візьмуть участь американські ракетні есмінці Stockdale, Chung-Hoon і William P. Lawrence, а також крейсер Mobile Bay.

Цьогорічні штабні навчання Key Resolve, які розпочалися 7 березня і триватимуть до 30 квітня, є найбільшими в своєму роді, націленими проти підвищення ядерної і ракетної загрози з боку Північної Кореї.

Як повідомлялося, раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав тримати ядерну зброю у стані готовності до використання в будь-який момент.

Рада Безпеки ООН 2 березня одностайно ухвалила найжорсткіші санкції щодо Північної Кореї за останні два десятиліття. Цей крок відображає зростаюче невдоволення Пхеньяном через ядерні випробування та запуск балістичної ракети всупереч забороні на будь-яку діяльність такого роду.

Фото: yonhapnews.co.kr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-