У Берліні на одній площі протестували проти Меркель і проти нацистів

У Берліні на одній площі протестували проти Меркель і проти нацистів

Фото
Укрінформ
Дві масові протестні акції зібрали в суботу у центрі Берліна в цілому понад 4 тисячі людей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ультраправі почали свою акцію о 15 годині за місцевим часом на привокзальній площі. Вони вигукували ксенофобські гасла і вимоги до «зрадниці Меркель» та інших правлячих політиків йти у відставку, скандували «Ми – народ». Серед безлічі прапорів і прапорів PEGIDA (“Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу”) і AFD ("Альтернатива для Німеччини") були й іноземні, у тому числі російські, чеські і польські.

«У мітингу, за нашими оцінками, взяли участь близько 3 тисяч людей», - повідомив Укрінформу офіційний представник берлінської поліції.

Ще майже тисяча людей, за його словами, зібралася за кількасот метрів на антидемонстрацію. Тут усе проходило в доброзичливішому ключі – з кульками, величезним надувним ведмедем – символом Берліна і гаслами «Біженці, ласкаво просимо».

Пізніше мітингувальники рушили до Бранденбурзьких воріт, де їх уже очікувала поліція, що прагнула не допустити контакту антагоністів. Рух у центрі міста було перекрито.

 Безпеку гарантували, за словами представника поліції, 1300 співробітників.

 Акція радикалів була приурочена до проведення виборів до парламентів трьох федеральних земель 13 березня — Баден-Вюртемберг, Рейнланд-Пфальц і Саксонія-Анхальт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-