Міграційна криза: Болгарія просить в ЄС гарантії захисту

Міграційна криза: Болгарія просить в ЄС гарантії захисту

Укрінформ
Болгарія вимагає від Європейського Союзу гарантувати захист своїх кордонів від мігрантів.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на лист, якого прем'єр-міністр країни Бойко Борисов надіслав голові Євроради Дональду Туску. 

"Влада Болгарії вимагає від Євросоюзу забезпечити захист своїх кордонів у рамках підготовлюваної угоди ЄС і Туреччини", - йдеться у повідомленні. 

Він висловив острах, що його країна стане альтернативним шляхом для біженців, оскільки "балканський маршрут" фактично вже закритий, а угода Брюсселя і Анкари заблокує біженцям також шлях через Егейське море.

Міністр оборони Болгарії Микола Ненчев заявив, що влада країни готова побудувати мур на кордоні з Грецією. Водночас він визнав, що поки що біженці у напрямку болгарського кордону не рухаються. 

Однак як превентивний захід Болгарія вже розмістила на кордоні з Грецією додатково близько 400 солдатів, і цей контингент, за словами Борисова, за необхідності може бути розширений більш як удвічі, наголошується у повідомленні.

Як очікується, угода між ЄС і Туреччиною може бути схвалена під час саміту, який пройде 13-14 березня. Відповідно до узгодженого раніше плану, Анкара готова приймати назад усіх без винятку біженців, які потрапляють в Грецію транзитом через турецьку територію, незалежно від їх національної приналежності і мотивів. 

За кожного повернутого біженця Євросоюзу, однак, доведеться легально переселяти в Європу одного з сирійців, які перебувають на території Туреччини.

Через фактичне закриття "балканського маршруту" в Греції нині скупчилися десятки тисяч нелегальних мігрантів. Єврокомісія попередила про загрозу гуманітарної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-