Скандал навколо «Алтина»: 70 тисяч золотих прикрас «розчинилися» у ФСБ?

Скандал навколо «Алтина»: 70 тисяч золотих прикрас «розчинилися» у ФСБ?

Укрінформ
Колишня головна фігурантка російського резонансної справи про контрабанду золота, власниця мережі магазинів "Алтин" Антоніна Бабосюк через суд вимагає від ФСБ повернути понад 70 тисяч золотих виробів.

Про це ТАСС повідомила її адвокат Тетяна Ножкіна. За словами адвоката, після закриття справи з формулюванням «за відсутністю складу злочину», її підзахисній повернули лише ті прикраси, що фігурують у списку речових доказів у справі.

Разом з тим, у своїй скарзі до Лефортовського суду Москви Бабосюк вказує, що в протоколах обшуків вказано загальну кількість вилучених ювелірних виробів - 425 823 штуки, а також додатково 98,248 кг предметів з металу. Однак у постанові про приєднання до кримінальної справи речових доказів згадуються лише 354 922 ювелірні вироби.

Адвокат стверджує, що начальник 3-го відділу Слідчого управління ФСБ Росії та його заступник просто відмовилися повернути вилучені цінності.

Гучна справа про контрабанду золота в мережі магазинів "Алтин" була порушена Слідчим управлінням ФСБ 5 жовтня 2009 року. В рамках розслідування слідчо-оперативні заходи проводилися в торгових і офісних приміщеннях холдингу в Москві, Петербурзі та Омську.

У грудні 2011 року Мосміськсуд звільнив всіх обвинувачених у зв'язку з декриміналізацією цієї статті КК РФ. Кримінальну справу було закрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-