У Москві страйкують метробудівці

У Москві страйкують метробудівці

Укрінформ
У Москві розпочали страйк робітники БМУ «Інгеоком», які займаються будівництвом метро. Вони домагаються виплати боргів із зарплати.

Як повідомляє Дождь, 11 березня кілька десятків робітників влаштували акцію біля офісу компанії в Яковоапостольском провулку.

Більшість робітників - трудові мігранти. Як розповів голова профспілок трудящих мігрантів Ренат Карімов, метробудівці працюють у важких умовах по 12 годин на день, що є порушенням трудового законодавства. При цьому вони не в повному обсязі одержують зарплату.

За його словами, з 1 березня люди не виходять на роботу, проте страйком це він називати не став: «Ми не хочемо страйку, ми хочемо нормального врегулювання трудового конфлікту шляхом цивілізованих переговорів». За його словами, люди вийдуть на роботу, тільки коли буде отримана зарплата.

Правозахисник із Таджикистану Ікрам Хамуралієв зазначив, що після п'яти місяців важких робіт без дотримання відповідної техніки безпеки будівельники не отримували зарплату. «Їхня біда в тому, що вони не знають Трудового кодексу і погано знають російську мову», - каже Хамуралієв.

Він стверджує, що метробудівців шантажували, вони змушені були працювати у святкові та вихідні по десять годин на день (замість шести).

У компанії пояснили невиплату зарплат працівникам недофінансуванням. Пізніше було повідомлення, що робітникам повністю виплатили зарплату за січень, а також в "Інгеокомі" пообіцяли протягом трьох днів погасити борги за лютий.

Фото: rustelegraph.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-