Парнасу шиють підготовку

Парнасу шиють підготовку "кольорової революції" в Росії

Укрінформ
У ході обшуку у члена політради російської опозиційної партії "Парнас" Наталії Пелевиної виявлено документи про нібито зарубіжне фінансування діяльності "Комітету 6 травня".

Про це зазначається у заяві офіційного представника Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, повідомляє "Медуза".

За словами Маркіна, вилучені документи підтверджують версію Слідчого комітету про те, що "зарубіжні антиросійські центри" фінансували безлади в Росії й готували "кольорову революцію в Росії".

Зокрема, зазначає Маркін, "Комітет 6 травня" користувався підтримкою американського "Національного фонду на підтримку демократії" і вів діяльність з "дискредитації слідчих органів, органів внутрішніх справ, які здійснили розслідування справи про масові безлади на Болотній площі". В ході обшуків у Пелевиної вилучили документи про те, що в 2013-2014 році комітету було виділено від фонду 35 тисяч доларів, а також розписки в передачі грошей родичам засуджених за участь у безладах на Болотній площі.

Маркін також підкреслив, що у Пелевиної знайшли авторучку з вбудованою відеокамерою. Ця авторучка, за словами Маркіна, дає змогу слідству припускати, що Пелевіна вела зйомку не лише поліцейських, а й осіб з опозиційного середовища для своїх цілей.

На якій підставі Маркін робить такий висновок, не відзначається. Жодних результатів дослідження електронних носіїв, вилучених у Пелевиної, у повідомленні СК не наводиться.

Про обшук будинку у Наталії Пелевиної стало відомо увечері 10 березня. Спочатку повідомлялося, що він ведеться у рамках розслідування справи про безлади на Болотяній площі. Згодом стало відомо, що її підозрюють у зберіганні технічних засобів для негласного отримання відеоінформації.

"Комітет 6 травня", про який говориться в повідомленні СК, займається допомогою фігурантам справи про безлади на Болотній площі 6 травня 2012 року і їх сім'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-