У Сербії оголосили надзвичайний стан через загрозу повені

У Сербії оголосили надзвичайний стан через загрозу повені

Укрінформ
Влада Сербії оголосила про запровадження надзвичайного стану в країні через побоювання, що сильні дощі можуть викликати повені, змусивши людей покинути власні домівки.

Про це у п'ятницю повідомляє Радіо Свобода.

«Влада повідомила, що надзвичайний стан є попереджувальним заходом задля полегшення і прискорення роботи служб, захисту життя людей і їхнього майна», - йдеться у повідомленні.

За словами міністра внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович цього разу надзвичайний стан оголошено з метою профілактики.

Він уточнив, що армія і поліція допомагатимуть комунальникам у роботі зі зміцнення дамб мішками з піском і евакуації людей у разі потреби.

Опоненти влади кажуть, що масштаби від повені могли б бути меншими, якби прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич і комунальні служби відреагували своєчасно на попередження метеорологів про сильні дощі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня повідомлялося про евакуацію близько 120 людей на південному заході Сербії після перевищення рівня води у річках і підтоплення довколишніх ферм та сотень будинків.

У 2014 році через найбільшу за майже сторіччя повінь у Сербії були розмиті дороги, мости, підтоплено будинки. Понад 50 людей загинули, а збитки від повені оцінили у півтора мільярда євро.

Фото: serbiavisa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-