Глава МЗС Данії вважає, що Меркель недооцінила міграційну кризу

Глава МЗС Данії вважає, що Меркель недооцінила міграційну кризу

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель недооцінила масштабність напливу біженців у країну внаслідок політики відкритих дверей.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен, інформує The Local.

"Я думаю, що Меркель була здивована кількістю біженців, що продовжують прибувати до Німеччини. Вона думала, що криза піде на спад", - зазначив Єнсен.

За його словами, Меркель і раніше звинувачували в тому, що вона фактично робить запрошення біженцям з усього світу.

"Її вже звинувачували в тому, що вона фактично запрошує біженців з усього світу: будь ласка, приїздіть до Німеччини, вам тут будуть раді, ви отримаєте дім і роботу, це чудова країна", - наголосив міністр.

Як відомо, канцлер Німеччини перебуває під сильним внутрішнім політичним тиском через мільйон біженців, які прибули до країни.

Відтак Меркель узяла на себе ініціативу в переговорах щодо угоди з Туреччиною, згідно з якою мігранти, що прибуватимуть до Греції, будуть відправлені назад в обмін на фінансову допомогу ЄС.

"Хоч і пізно, але тепер вона взяла на себе відповідальність, і я думаю, що вона робить надзвичайно хорошу роботу", - сказав Єнсен.

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН заявила, що має намір домагатися разом із партнерами скорочення чисельності біженців-нелегалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-