Канада встала на підтримку Надії Савченко

Канада встала на підтримку Надії Савченко

Фото
Укрінформ
У середу в Канаді відбулися одразу чотири акції на підтримку незаконно ув’язненої Росією Надії Савченко.

Як передає кореспондент Укрінформу, у Оттаві до посольства Російської Федерації вийшло близько сотні чоловік. Вони тримали у руках національну символіку України та Канади і плакати із закликами до Росії звільнити політичних в’язнів та забиратися геть із України.

Ці вимоги підтримала і депутат федерального парламенту Канади Джулі Дзерович, яка взяла участь у пікетуванні російського дипломатичного представництва. Підтримували мітингарів клаксонами і водії автівок, що проїздили повз.

Акція була погоджена з місцевою владою, тому за мітингом наглядало кілька поліцейських авто. Втім, протест пройшов мирно і обійшовся без інцидентів. Жоден представник Росії до мітингарів не вийшов.

У Торонто кілька десятків небайдужих до долі Савченко громадяни зібралися, аби висловити свій протест біля російського Генконсульства.

Подібні акції на підтримку української льотчиці, викраденої Росією на території України, відбулися в середу також у Калгарі та Едмонтоні.

Нагадаємо: днем раніше до всесвітньої акції #FreeSavchenko приєдналися канадські Ванкувер, Монреаль та Саскатун, а в неділю російське Генконсульство масово пікетували у Торонто.

Окрім цього, лідер офіційної парламентської опозиції та глава МЗС Канади виступили із вимогами негайного звільнення Савченко з російського полону.

Раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час форуму Великої двадцятки вимагав у Путіна припинити втручання в Україну, а його попередник на посту глави уряду Стівен Гарпер прославився фразою «Путін, забирайся геть із України» та відмовою тиснути президенту Росії руку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-