Канадська опозиція вимагає негайного звільнення Савченко

Канадська опозиція вимагає негайного звільнення Савченко

Укрінформ
Найбільша опозиційна партія федерального парламенту Канади вимагає від Росії негайного звільнення Савченко.

Про це йдеться у спільній заяві лідера Консервативної партії Канади Рони Амброз, тіньового міністра оборони Джеймса Безана та тіньового міністра закордонних справ Тоні Клемента.

«Цей показовий процес грунтується на сфабрикованих обвинуваченнях та демонструє зневагу російського режиму до належної процедури та прав людини. Консервативна партія Канади закликає Російську Федерацію припинити цей показовий процес та негайно звільнити Савченко», - йдеться у заяві.

Також наголошується, що транспортування Надії Савченко до Росії та її ув’язнення були абсолютно незаконними.

«У 2014 році пані Савченко була схоплена російськими силами у східній Україні та незаконно переміщена до Росії, де перебувала у полоні як військовополонений впродовж 20 місяців у порушення міжнародного законодавства та Мінських угод», - стверджують опозиціонери.

Вони додали, що домагатимуться посилення санкцій проти Росії зважаючи на тривалі порушення Москвою основоположних свобод.

«Ми продовжуватимемо притягувати російський режим до відповідальності та закликаємо уряд Канади збільшити тиск на Росію за порушення нею міжнародного права», - підкреслили депутати.

Вони також зазначили, що «тисячі людей в Україні та по всьому світу сьогодні збираються разом, аби вимагати від Російської Федерації звільнення Надії Савченко».

«Висунуті проти Савченко обвинувачення явно сфабриковані. Вона відчайдушно потребує лікарської допомоги і Росія повністю відповідальна за стан її здоров’я та безпеку», - підсумували опозиційні лідери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-