Єврокомісія ініціювала скасування візового режиму для Грузії

Єврокомісія ініціювала скасування візового режиму для Грузії

Укрінформ
Єврокомісія виступила із законодавчою ініціативою щодо скасування візових вимог для громадян Грузії для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Про це заявив у середу єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Сьогодні ми, у відповідності до наших зобов'язань, запропонували безвізовий режим для подорожей грузинських громадян до ЄС", - сказав він.

Єврокомісар висловив переконання, що Рада ЄС і ЄП скасують візовий режим для Грузії якнайскоріше.

Аврамопулос також відзначив значні зусилля, які доклало керівництво Грузії, у проведенні реформ.

За процедурою, Єврокомісія внесла відповідне законодавче подання до Ради ЄС і Європарламенту, які продовжать розгляд та ухвалення відповідного рішення щодо скасування візового режиму. У результаті, ЄС має прийняти закон, яким включить Грузію, до переліку країн відносно громадян яких, що є власниками паспортів з біометричними даними, скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною (до 90 днів упродовж півроку).

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія вирішила розділити Грузію і Україну у процесі візової лібералізації. Офіційний Київ, на відміну від Тбілісі, досі не виконав двох зобов'язань щодо умов для скасування віз. Йдеться про формування Національного агентства з питань запобігання корупції та ухвалення дієвого законодавства щодо електронного декларування доходів політиків і чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-