Чехія готова прийняти сирійських біженців з Туреччини. Але не всіх

Чехія готова прийняти сирійських біженців з Туреччини. Але не всіх

Укрінформ
Чехія може прийняти частину сирійських біженців з Туреччини і тим самим виконати свої зобов'язання з розподілу мігрантів серед країн Європейського Союзу.

"Чеська Республіка готова прийняти частину сирійських біженців прямо з Туреччини, і виконати таким чином частина нинішніх зобов'язань в рамках розподілу мігрантів серед країн ЄС", - повідомив Соботка, припустивши, що переміщення сирійців з Туреччини буде носити лише тимчасовий характер.

За його словами, Чехія, як і раніше відхиляє прийняття більшї кількості біженців.

Глава чеського уряду у листі голові Європейської комісії Жан-Клоду Юнкеру також закликав до прийняття заходів для поліпшення обміну інформацією, що стосується міграції, з балканськими країнами, які не є членами ЄС.

Ці держави, переконаний Соботка, повинні бути наділені можливістю використовувати відповідною мірою дані, пов'язані з ідентифікацією шукачів притулку та осіб, затриманих під час спроби незаконного перетину кордонів ЄС.

Як зазначається, лист Юнкеру було відправлено за згодою прем'єр-міністрів Вишеградської четвірки (Чехія, Словаччина, Угорщина і Польща), які у лютому обговорювали разом з представниками Болгарії та Македонії в Празі можливості розв'язання міграційної кризи.

Нагадаємо, раніше Богуслав Соботка заявив, що біженці, які вчиняють злочини, мають бути депортовані з Європейського Союзу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-