Канадська армія сама не знає, куди зникає її зброя

Канадська армія сама не знає, куди зникає її зброя

Укрінформ
Армія Канади не має змоги прослідкувати, куди зникає зброя, що вилучається із користування.

Про це йдеться у розслідуванні CBC News.

«Хоча документи показують загальні втрати за період 31 березня 2014 – 1 квітня 2015 року в кількості 1128 одиниць зброї та її елементів, міноборони не може диференціювати між предметами, що дійсно безслідно зникли, та тими, що були зіпсовані під час навчань чи вийшли з ужитку з інших причин», - зазначається у матеріалі.

Речник Міноборони пояснив, що окремі підрозділи ведуть детальний облік втраченої зброї, але єдиного списку на рівні загального командування не існує.

На переконання експертів, відсутність обліку створює значні можливості для зловживань.

"Якщо певний підрозділ має вищі середнього показники втрат, і при цьому не існує національної системи контролю, є вірогідність, що кілька підрозділів відповідальні за половину всієї втраченої зброї. Це мало б викликати підозри», - зазначив адвокат, колишній полковник Збройних сил Канади Мішель Драпо.

Він висловив думку, що не облікована зброя могла потрапити «в погані руки».

«Важливо завжди знати, де перебуває кожна одиниця зброї... Чи дійсно вона втрачена, чи потрапила не в ті руки? Цією інформацією треба володіти», - наголосив Драпо.

Водночас речник міноборони підкреслив, що його відомство дуже серйозно ставиться до безпеки своїх матеріальних ресурсів і ретельно та публічно розслідує кожну втрату чи крадіжку.

До слова, бюджет Збройних сил Канади становить близько 20 млрд дол. (1,15% ВВП), при цьому на службі перебувають 68 тис чоловік і ще 50 тис у резерві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-