Ващиковський закликав Італію не забувати про імперські амбіції РФ

Ващиковський закликав Італію не забувати про імперські амбіції РФ

Укрінформ
Італія не повинна ігнорувати загрози для Європи зі сходу, якщо хоче солідарності інших країн у справі міграційної кризи на півдні.

Про це в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

“Ми бачимо небезпеку на півдні, але ви, у свою чергу, не можете закривати очі на імперські амбіції Росії”, - наголосив Ващиковський.

Він також підкреслив, що солідарність є взаємним процесом, а тому і Варшава і Рим повинні враховувати взаємні побоювання й очікування в Європі.

“Солідарність - це шлях у два боки. Ми вам показуємо це, наприклад, приймаючи мільйон біженців з України, які зараз перебувають у Польщі... Ви бачите мігрантів, які прибувають з півдня, а ми - тих, зі сходу”, - наголосив Ващиковський.

Напередодні, під час спільної прес-конференції глав МЗС Польщі та Італії в Римі польський дипломат зауважив, що Росія має зайняти своє місце в Європі, але мусить зректися своїх імперських амбіцій.

Натомість італійський міністр Паоло Джентілоні висловив сподівання, що ситуація на сході Україні, яка все ще “не є задовільною”, покращиться, і Мінські домовленості буде виконано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-