Клінтон закликала Apple і ФБР знайти компроміс

Клінтон закликала Apple і ФБР знайти компроміс

Укрінформ
Хілларі Клінтон назвала "жахливою дилемою" суперечку між ФБР і компанією Apple про можливості санкціонованого злому смартфонів і закликала знайти спосіб припиняти терористичну діяльність, не втручаючись в особистий простір користувачів.

Як передає Bloomberg, кандидат у президенти США вирішила не вдаватися в деталі і порадила IT-фахівцям самим подумати над цим.

"Має бути якийсь спосіб зберегти недоторканність приватної інформації", - заявила Клінтон, виступаючи перед прихильниками в Мічигані.

Вона припустила, що фахівці зможуть протистояти можливим терористичним загрозам, не зламуючи пристрою і не залишаючи можливість злому для зловмисників.

"Я відчуваю, що зіткнулася зі складною дилемою", - зізналася екс-держсекретар.

Гілларі Клінтон раніше сама опинилася в центрі інформаційного скандалу. Інформація про використання їй особистої поштової скриньки для службових цілей викликала у Вашингтоні подив. Союзники звинуватили держсекретаря у порушенні правил внутрішньої безпеки. Сама екс-держсекретар погодилася з тим, що вчинила нерозумно.

Нагадаємо: суперечка між ФБР і компанією Apple почалася, коли спецслужби зажадали від IT-гіганта отримати доступ до інформації в айфоні Саїда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно.

Слідчі ФБР хочуть, щоб інженери Apple зняли ліміт на кількість спроб ввести пароль, а також допомогли створити програму, яка буде автоматично перебирати всі можливі комбінації з високою швидкістю. Компанія заявляє, що виконання вимог ФБР підірве довіру клієнтів і, в теорії, допоможе зловмисникам отримати доступ до будь-якого пристрою Apple.

Позицію Apple вже підтримали такі інтернет-компанії. як Twitter, AirBnB, Ebay, LinkedIn і Reddit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-