ЄС хоче закрити

ЄС хоче закрити "балканський маршрут"

Укрінформ
Лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті 7 березня шукатимуть можливості перекрити "балканський маршрут", яким біженці дістаються з Греції до країн Західної Європи, та збільшити допомогу Афінам.

Про це стало відомо з проекту підсумкової заяви саміту, який у неділю, 6 березня, оприлюднило агентство AP.

Згідно з документом, європейські лідери візьмуть на себе зобов'язання "покласти край незаконним потокам мігрантів західнобалканським маршрутом; цей маршрут тепер закритий". Євросоюз також зобов'яжеться допомогти Греції у важкій ситуації, що склалася в країні через наплив шукачів притулку. "Це - колективна відповідальність Європейського Союзу, яка вимагає швидкої та ефективної мобілізації", - цитує заяву Deutsche Welle.

Лідери країн-членів ЄС також намагатимуться переконати прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу скоротити потік мігрантів до Європи, а також прийняти тисячі шукачів притулку, чиї заяви відхилено.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 6 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зустрілися в Брюсселі з Давутоглу, щоб підготувати саміт, підтвердили агентству dpa в німецьких урядових колах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-