У Росії почали закачувати воду в шахту

У Росії почали закачувати воду в шахту "Сєвєрная"

Укрінформ
До шахти "Сєвєрная" у Воркуті, де внаслідок серії вибухів метану і пожежі загинули 36 осіб, почали подавати воду.

Про це повідомляє ВВС

"У шахту почали подавати воду з двох зовнішніх точок. Паралельно йде природне підтоплення шахти підземними водами. Затопити "Сєвєрную" планується за 60-80 днів. Потім воду відкачають і приступлять до розбору завалів і пошуку тіл загиблих гірників, яких не вдалося підняти на поверхню", - сказала керівник прес-служби АТ "Воркутавугілля" Тетяна Бушкова.

Раніше представники компанії заявляли, що затоплення шахти розпочнеться не раніше 15 березня.

Вдень 25 лютого на шахті "Сєвєрная" на глибині 780 метрів стався раптовий викид метану і два вибухи, які викликали обвал породи. У забої знаходилися понад сто осіб, із них 80 зуміли вибратися.

Через кілька днів на шахті стався третій вибух, внаслідок якого загинув машиніст шахти і п'ять рятувальників, які намагалися знайти заблокованих гірників. Після цього було вирішено згорнути рятувальну операцію.

Штаб, що керував ліквідацією аварії на шахті, прийняв рішення про її затоплення з метою локалізації та ліквідації пожежі у підземних надрах.

Після затоплення шахти компанія планує відкачати воду і підняти на поверхню тіла загиблих гірників. За даними МНС, всього під завалами залишилися 30 осіб. Їхні пошуки припинили, бо, на думку рятувальників, у них не було шансів вижити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-