У Грузії - акція проти Газпрому і на підтримку Савченко

У Грузії - акція проти Газпрому і на підтримку Савченко

Укрінформ
У неділю в столиці Грузії тисячі людей вийшли на акцію опозиції проти переговорів з російським газовим концерном "Газпром".

Про це повідомляє "Дойче Велле".

"У Тбілісі в неділю, 6 березня, пройшла акція протесту проти переговорів Грузії з російським газовим концерном "Газпромом", в якій взяли участь тисячі людей. Демонстранти вишикувалися в живий ланцюг завдовжки шість кілометрів від посольства Росії до площі перед будівлею адміністрації уряду", - йдеться в повідомленні.

Акцію організувала опозиційна партія екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі "Єдиний національний рух" (ЄНР) і її прихильники, у тому числі організація "Вільна зона".

"Грузинське суспільство не дозволить уряду підірвати енергетичну безпеку країни", - заявив журналістам один з лідерів ЕНД Давид Бакрадзе.

Багато учасників акції тримали в руках українські прапори та портрети Надії Савченко, яку незаконно судять в Росії.

Напередодні міністр енергетики Грузії Каха Каладзе повідомив, що Тбілісі і Газпром домовилися про умови транзиту російського газу до Вірменії. В новій угоді підтверджуються умови старого контракту, згідно з яким Грузія отримує 10% від загального обсягу поставок газу до Вірменії.

За день до цього Тбілісі і державна нафтокомпанія Азербайджану SOCAR підписали угоду про додаткові постачання газу. Раніше грузинські опозиціонери вже виступали проти переговорів з Газпромом, які, на їх думку, носять політичний характер і ведуть до відмови від більш дешевого азербайджанського газу.

Фото: picture-alliance/AA/D

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-