На парламентських виборах у Словаччині лідирує правляча партія

На парламентських виборах у Словаччині лідирує правляча партія

Укрінформ
На парламентських виборах у Словаччині, за результатами підрахунку 98% голосів, перемагає партія чинного прем'єр-міністра Роберта Фіцо, ліві соціал-консерватори "Курс - соціальна демократія".

Як повідомляє DW, політична сила, відома своїми антимігрантськими поглядами, отримує 28,4% голосів (супроти 35% за даними соцопитувань). Причому на попередніх виборах, у 2012 році, партія здобула 44,4%голосів і змогла самостійно сформувати уряд.

Нинішній же результат змусить Фіцо та його соратників формувати нову коаліцію у парламенті. "Як партія-переможець виборів, ми зобов'язані спробувати побудувати серйозний та стабільний уряд (...) Це не буде просто, кажу це дуже чітко", - сказав він.

За нинішніми результатами у словацький парламент потрапляють вісім партій. Зокрема, несподіваний результат здобула праворадикальна націоналістична партія "Народна партія - Наша Словаччина" під проводом губернатора Банськобистрицького краю Маріана Котлеби. Вона здобуває 8,2% голосів, тобто втричі більше за прогноз соцопитувань. До словацького парламенту також проходить нова партія з антимігрантськими гаслами під керівництвом бізнесмена Бориса Коллара "Ми - родина" із 6,6%.

Нагадаємо, у липні Братислава розпочне піврічне головування у Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-