У Молдові 300 підозрюваних можуть вийти на волю найближчим часом

У Молдові 300 підозрюваних можуть вийти на волю найближчим часом

Укрінформ
Генеральна прокуратура Молдови висловила занепокоєння рішенням Конституційного суду про обмеження термінів утримання під попереднім арештом - не більше 12 місяців.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Едуард  Харунжен, підкресливши при цьому гостру необхідність внесення відповідних змін до Кримінального кодексу країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Найбільша проблема - виняткова завантаженість судових інстанцій. Існують і складнощі зі збором доказової бази, а багато судових засідань іноді відкладаються на прохання адвокатів затриманих. На мій погляд, рішення про внесення до Конституції конкретних термінів утримання правопорушників під попереднім арештом – некоректно», - зазначив Харунжен.

У зв'язку з рішенням КС, з-під попереднього арешту вже звільнено близько 70 осіб, а ще понад 300 можуть бути випущені на волю найближчими місяцями.

Кілька днів тому Конституційний суд Молдови виніс ухвалу про обмеження (максимум до 12 місяців) термінів утримання правопорушників під попереднім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-