США прокоментували свою позицію щодо врегулювання ситуації на Донбасі

США прокоментували свою позицію щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Укрінформ
Сполучені Штати виступають за повне виконання мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту на сході України.

Так прокоментував позицію США в контексті зустрічі в четвер міністрів "Нормандської четвірки" в Парижі речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми досі хочемо бачити повну імплементацію Мінських домовленостей. Ми вважаємо, що є робота, яка має бути виконана обома сторонами, щоб забезпечити повне виконання Мінська. У цьому зв'язку немає жодних питань", - наголосив Кірбі.

На прохання пояснити, чи це означає, що Україна має надати більшу автономію Донбасу до того, як Росія виведе війська звідти, він повторив, що позиція США - це повне виконання Мінська. "Це означає відведення військ і важкого озброєння від лінії розмежування, припинення насильства", - сказав Кірбі, додавши, що українська сторона також має працювати над запровадженням реформ.

Представник держдепу також підкреслив, що українська влада досягла певного прогресу. Втім, зауважив він, "очевидно, що їм потрібно здійснити більший прогресу в плані реформ".

Крім того, Кірбі нагадав, що держсекретар США Джон Керрі "не так давно" мав зустріч з президентом Порошенком в Мюнхені та обговорював це питання. "Ми продовжуємо мати дискусію щодо цього з українським керівництвом. Ми визнаємо, що політичні реформи – це важливо, не тільки для стабільності уряду, а й для народу України, і ми хочемо бачити продовження цього прогресу", - підсумував представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-