Штати звинуватили Асада, Росію та Іран у військових злочинах

Штати звинуватили Асада, Росію та Іран у військових злочинах

Укрінформ
Комітет Палати представників США з іноземних справ у середу одноголосно ухвалив дві резолюції, що вимагають від адміністрації Обами більш рішучих дій у боротьбі з ІДІЛ і допомогти народу Сирії.

Перша резолюція звинувачує президента Сирії Башара Асада та його союзників, особливо Росію та Іран, у скоєнні військових злочинів проти мирного населення Сирії, інформує Голос Америки.

 "Абсолютна більшість мирних жителів, які загинули в результаті сирійського конфлікту, були вбиті урядом Сирії та його союзниками, а саме - Російською Федерацією, Ісламською Республікою Іран та його посібниками", -  підкреслюється в документі.

Резолюція, зокрема, закликає Обаму доручити представнику США в ООН виступити на підтримку створення міжнародного трибуналу з військових злочинів, який буде судити тих, хто скоїв військові злочини і злочини проти людства в Сирії.

У документі також наголошується, що уряд Сирії "широко використовує тортури і згвалтування, використовує голод як засіб ведення війни і здійснює масові вбивства мирних жителів, в тому числі з використанням хімічної зброї, касетних і бочкових бомб".

У резолюції про військові злочини відзначається, що Росія не тільки допомагає Асаду, але й "сама порушує міжнародне право, навмисно піддаючи бомбардуванням цивільні об'єкти, такі як пекарні, лікарні, ринки та школи".

Комітет прийняв також ще одну резолюцію, в якій Конгрес заявляє, що звірства, вчинені "Ісламською державою" щодо християн, езидів та інших етнічних і релігійних меншин, є військовими злочинами, злочинами проти людства та геноцидом.

Нагадаємо, раніше Amnesty International оприлюднила доповідь, у якій зазначила, що за останні три місяці російські та сирійські війська свідомо та систематично атакують лікарні та інші медичні установи у ході військових операцій в районі Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-