Австралія також застосує додаткові санкції до Північної Кореї

Австралія також застосує додаткові санкції до Північної Кореї

Укрінформ
Австралія вітає резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує ядерні випробування та недавній запуск балістичної ракети дальнього радіусу дії Північною Кореєю.

Про це повідомляє МЗС країни.

«Нові санкції спрямовані проти фінансових мереж, окремих осіб і організацій, що сприяють програмі озброєнь Північної Кореї. Санкції також мають покласти край торгівлі звичайними озброєннями з КНДР. Вони вимагають огляду всіх північнокорейських вантажів, обмеження експорту корисних копалин а також визначають коло фізичних і юридичних осіб, проти яких будуть застосовані фінансові санкції та заборона на поїздки» - йдеться в заяві.

Австралія, поряд з 52 іншими країнами, є співавтором резолюції, яка сигналізує про те, що міжнародне співтовариство не буде миритися з провокаційною і небезпечною політикою Північної Кореї.

Нова резолюція ООН і додаткові санкції покликані зміцнити міжнародні зусилля з обмеження можливостей Північної Кореї розвивати свої ядерні програми та створювати балістичні ракети.

У документі також зауважено на тому, що: «Ці заходи будуть застосовані до північнокорейського режиму, а не до цивільного населення. На додаток до застосування заходів, викладених в резолюції ООН, Австралія розглядає можливість використання додаткових засобів впливу у межах автономних санкцій».

Разом з тим Австралія продовжуватиме закликати Північну Корею дотримуватися резолюцій Ради Безпеки ООН, відмовитися від своєї ядерної програми і конструктивно взаємодіяти з міжнародним співтовариством, у тому числі шляхом відновлення шестисторонніх переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, ООН ухвалила найжорсткіші за 20 років санкції проти КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-