ООН ухвалила найжорсткіші за 20 років санкції проти КНДР

ООН ухвалила найжорсткіші за 20 років санкції проти КНДР

Укрінформ
Рада Безпеки ООН у середу, 2 березня, одноголосно ухвалила найжорсткіші санкції відносно Північної Кореї за останні два десятиліття. Цей крок відображає зростаюче невдоволення Пхеньяном через ядерні випробування та запуск балістичної ракети всупереч забороні на будь-яку діяльність такого роду.

Про це повідомляє DW.

Сполучені Штати Америки та Китай обговорювали нові санкції протягом семи тижнів. Як повідомляється, санкції включають обов'язкові перевірки вантажів на виході та на вході в Північну Корею морським або повітряним шляхом, заборону на продаж або передачу країні стрілецької зброї та легкого озброєння і висилка дипломатів Пхеньяна, які беруть участь в "незаконній діяльності".

США, їхні західні союзники та Японія наполягали на більш серйозних санкціях, проте Китай не захотів підтримати дії, які б могли поставити під загрозу стабільність Північної Кореї та її економіки.

Нагадаємо, раніше Північна Корея проводила ядерні випробування та запускала ракету далекого радіусу дії. У Раді Безпеки обіцяли вжити "серйозних заходів" у відповідь на порушення Пхеньяном резолюцій Радбезу ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-