Нобелівська премія миру 2016: рекорди і прогнози

Нобелівська премія миру 2016: рекорди і прогнози

Укрінформ
На цьогорічну Нобелівську премію миру претендує 376 кандидатів, що є рекордною кількістю.

Про це повідомляється на сайті Премії.

«На Нобелівську премію миру в 2016 році претендують 376 кандидатів - 228 осіб і 148 організацій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цьогорічна кількість претендентів є рекордною за всю історію існування премії. Минулий рекорд був у 2014 році, коли було 278 кандидатів.

За вибір Нобелівської премії миру відповідає Норвезький нобелівський інститут. Процес вибору лауреата становить сім місяців. Ім'я переможця повідомлять у жовтні.

Повний список номінантів, відповідно до сформованої традиції, не оголошується.

За різними прогнозами, які публікують ЗМІ, в п'ятірку цьогорічних фаворитів увійшли колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, глава Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі за внесок у важливу угоду щодо врегулювання проблеми іранського атома, президент Колумбії Хуан Мануель Сантос і лідер FARC (РЗСК) Тімолеон Хіменес за внесок щодо припинення збройного конфлікту в Колумбії, а також кандидат на пост президента США Дональд Трамп.

Нагадаємо, торік премію миру отримала група посередників у діалозі між урядом Тунісу і опозицією - Туніський національний діалоговий квартет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-