На шахті у Воркуті пролунав шостий вибух

На шахті у Воркуті пролунав шостий вибух

Укрінформ
У вівторок, 1 березня, на шахті "Сєвєрная" у Воркуті стався ще один вибух.

Про це повідомляє ТАСС.

"Датчики зафіксували черговий вибух в аварійній зоні... За уточненими даними, це вже шостий вибух у шахті з моменту аварії", - зазначили в прес-службі МНС Росії.

За його словами, його також зафіксувала та робототехніка МНС, яка застосовується для моніторингу ситуації в шахті.

З 28 лютого після загибелі рятувальників усі пошуково-рятувальні роботи на шахті були зупинені. У МНС заявили, що в шахті людей немає.

Вдень 25 лютого на шахті "Сєвєрная" на глибині 780 м стався раптовий викид метану, що спричинило два вибухи, обвалення породи, за завалами виникла пожежа. У момент аварії під землею знаходилися 111 осіб. У перші години вдалося вивести на поверхню 81 гірника, дев'ять звернулися за медичною допомогою, шестеро були госпіталізовані. Четверо робітників загинули, доля 26 шахтарів залишалася невідомою. Кемеровські рятувальники - 70 осіб - прилетіли в Воркуту 26 лютого.

Вночі 28 лютого під час проведення пошуково-рятувальних робіт у шахті стався третій вибух. Загинули шість людей, п'ятеро з них - рятувальники Печорського воєнізованого гірничорятувального загону МНС Росії, один - працівник шахти. Ще п'ять осіб постраждали.

За словами віце-прем'єра РФ Аркадія Дворковича, який очолює урядову комісію по наданню допомоги постраждалим і сім'ям загиблих в результаті аварії, жертвами можна вважати 36 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-