Слідчий комітет РФ знайшов «закордонний слід» у вбивстві Нємцова

Слідчий комітет РФ знайшов «закордонний слід» у вбивстві Нємцова

Укрінформ
Вбивство російського політика Бориса Нємцова могло бути інспіроване якимись силами з-за кордону.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, пише Інтерфакс.

На його думку, заклики «західних представників» притягнути до відповідальності всіх винних у вбивстві Нємцова «виглядають лише трохи дивно». Це може бути натяк на неспроможність Москви, припустив Маркін, а може бути і свідченням того, що російське слідство не дотягнеться до «істинних натхненників, тих, хто з-за кордону смикав за нитки і впливав на замовників вбивства».

"Що стосується, назвемо їх зарубіжними натхненниками, а не формальними замовниками вбивства, то, крім кримінального суду, є ще вищий суд історії, який за історичними мірками дуже швидко розставить все на свої місця", - заявив Маркін.

Водночас представник сім'ї  Нємцова адвокат Вадим Прохоров заявив, що у кримінальній справі немає жодного доказу того, що злочин організовано з-за кордону. «Ми ознайомилися з матеріалами справи, у них немає жодного доказу того, що організаторами злочину керували з-за кордону. Спочатку ця версія розглядалася, але вона не знайшла свого підтвердження. – нагадав адвокат. - Всі заяви про те, що вбивство могло бути організоване з-за кордону, фактично ставлять під сумнів річну роботу слідства».

На його думку, версія про іноземних замовників може бути вигідною російській владі.

Як відомо, Нємцов був застрелений 27 лютого на Великому Москворецкому мосту в Москві. За версією слідства, організатором та замовником злочину є уродженець Чечні, колишній боєць батальйону "Північ" Руслан Мухудинов. Він оголошений у міжнародний розшук. Наприкінці січня глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін назвав справу про вбивство Бориса Нємцова розкритою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-