Австралія вирішує, де розташувати ядерні звалища

Австралія вирішує, де розташувати ядерні звалища

Укрінформ
В Австралії завершуються консультації представників федерального уряду країни із жителями міст, де влада має намір розмістити звалища ядерних відходів.

Про це повідомляє портал австралійських новин news.com

«Будь-яке рішення щодо місця майбутніх звалищ ядерних відходів потребує громадського обговорення. Департамент розгляне думки спільноти, зокрема зауваження місцевих мешканців, зацікавлених сторін і місцевих організацій. Кінець-кінцем ми знайдемо майданчик, який матиме підтримку громади», - заявив Федеральний міністр ресурсів Джош Фрайденберг.

Останньою до Канберри прибула делегація жителів міста Оман Ама (Квінсленд) з проханням про виключення їх міста зі списку потенційних місць розташування звалищ ядерних відходів.

Мешканці Оман Ама, інтереси яких представляє делегація, скаржаться на відсутність чітко визначених критеріїв умови «прийняття громадою», на підставі якої приймається рішення про розташування небезпечного об’єкта.

 «Ми просимо про призупинення цього процесу. З нашої точки зору, він не має достатнього обгрунтування – ані безпекового, ані промислового», – заявив Марк Рассел, представник делегації.

Уряд країни у листопаді минулого року запропонував список місць, який включав шість потенційних майданчиків для розміщення об'єктів низькоактивних ядерних відходів. Серед них Кортлінай, Пінкавілліні і Барндіута в Південній Австралії, Хейл у штаті Північна Територія, Салліс Флет у Новому Південному Уелсі та Оман Ама в Квінсленді. При цьому представники уряду запевнили, що статочне рішення буде прийнято лише після всебічних консультацій.

Нагадаємо, Австралія посіла перше місце у рейтингу ядерної безпеки.

Фото: pro-mix.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-