Австралія і Китай домовилися разом освоювати Антарктику

Австралія і Китай домовилися разом освоювати Антарктику

Укрінформ
В австралійському місті Хобарт (Тасманія) відбулося перше засідання Об'єднаного австралійсько-китайського комітету з питань Антарктики і Південного океану, на якому було визначено пріоритети співпраці в антарктичному регіоні. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Зустріч свідчить про наше прагнення до зміцнення співробітництва в галузі вивчення Антарктики, проведення спільних операцій і посилення охорони навколишнього середовища. Ми визначили пріоритети нашої майбутньої діяльності як у самій Антарктиці , так і в рамках Договору про Антарктику», - йдеться у повідомленні.

Серед пріоритетів китайсько-австралійського співробітництва у справах Антарктики: створення платформи для посилення наукового співробітництва, поглиблення політичного діалогу з питань охорони навколишнього середовища, підтримка двосторонніх національних антарктичних програм в рамках Угоди про матеріально-технічне забезпечення.

Сторони домовилися, що Об'єднаний комітет збиратиметься раз на два роки для забезпечення скоординованого досягнення цих пріоритетів.

«Китай і Австралія мають міцні традиції співпраці в Антарктиці, що охоплюють багато десятиліть. Австралія надавала допомогу у забезпеченні першої експедиції Китаю до Східної Антарктиди 30 років тому, відтоді країни забезпечують підтримку антарктичних програм одна одної», - повідомили в австралійському міністерстві.

Об'єднаний комітет був створений відповідно до Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво в галузі Антарктики і Південного океану, підписаного в ході візиту до Австралії президента Китаю Сі Цзіньпіна в листопаді 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, під кригою Антарктиди виявлено найбільший каньйон на Землі 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-