Канада виконала свій план із прийому біженців

Канада виконала свій план із прийому біженців

Укрінформ
Канада вже прийняла 25 тисяч сирійських біженців і очікує цього року ще вісім тисяч.

Про це повідомили у міністерстві громадянства, імміграції та біженців Канади.

«Нам вдалося виконати план із прийому у Канаді 25 тисяч сирійських біженців до кінця лютого 2016-ого, при цьому забезпечивши їх швидке розселення та витримавши вимоги із безпеки та охорони здоров’я», - зазначили у міністерстві.

Наразі канадська влада перейшла до другого етапу допомоги біженцям – їх інтеграції в канадське суспільство.

«Ми досягли важливої віхи, втім робота триває, оскільки ми починаємо інтегрувати сирійських біженців до нашого соціуму. Канадці від узбережжя до узбережжя протягнуть руку допомоги у зустрічі, інтеграції та досягненні успіху новими членами нашого суспільства», - сказав міністр громадянства, імміграції та біженців Джон Маккалум, який особисто зустрічав у аеропорту Торонто літак із 25-ти тисячним біженцем.

У відомстві додали, що цього року Канада продовжуватиме приймати сирійських біженців.

«Ще приблизно 8500 біженців, що мають підтримку нашого уряду, прибудуть до Канади найближчими місяцями», - наголосили у міністерстві.

Зазначимо, що з кінця минулого року до Торонто та Монреалю – двох канадських міст, визначених для прийому літаків із біженцями – прибуло 96 авіарейсів. Більше 250 населених пунктів по всій Канаді висловили готовність прийняти вимушених переселенців та допомогти їм обжитися.

Додамо також, що прийом у Канаді 25 тисяч біженців із Сирії до кінця 2015-ого року був однією із передвиборних обіцянок чинного прем’єр-міністра Джастіна Трюдо. Втім, за місяць після його обрання, виконання обіцянки довелося перенести на два місяці.

Раніше Джон Маккалум говорив, що загалом до кінця 2016-ого очікує близько 50 тис біженців із Сирії у Канаді, з яких половина має приватного спонсора у Канаді, а половину перший час забезпечуватиме уряд країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-