Тривога в Мексиці: викрали автівку з радіоактивним вантажем

Тривога в Мексиці: викрали автівку з радіоактивним вантажем

Укрінформ
У п'яти мексиканських штатах оголосили тривогу через викрадення вантажівки з радіоактивним іридієм.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на міністерство внутрішніх справ Мексики.

«П'ять мексиканських штатів були приведені в бойову готовність після того, як була викрадена вантажівка, що перевозила контейнер з потенційно небезпечним радіоактивним матеріалом» - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про штати Керетаро, Ідальго, Гуанахуато, Сан-Луїс-Потосі і Мічоакан.

Національна система цивільної оборони оголосила попередження після повідомлення компанії, у власності якої була вантажівка, про те, що в центральному штаті Керетаро викрали автомобіль з радіоактивним матеріалом.

«Матеріал може бути небезпечний для людей за умови недотримання техніки безпеки і може призвести до незворотних і серйозних ушкоджень, якщо людина буде контактувати з ним протягом короткого проміжку часу», - йдеться у повідомленні міністерства.

Радіоактивний матеріал може зашкодити здоров'ю, якщо його витягнути з контейнера.

Іридій-192 може викликати опіки, променеву хворобу і ушкодження, якщо людина вступає в контакт з нею, і може бути смертельним, якщо опромінення триває кілька годин або днів.

Радіоактивні матеріали часто потрапляють в кримінальні хроніки в Мексиці. У квітні минулого року влада південно-східного мексиканського штату Табаско виявила контейнер з небезпечним радіоактивним іридієм-192, який раніше був викрадений невідомими. Крім того, на початку 2015 року був відзначений випадок зникнення іридію-192 в штаті Ідальго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-