Спецназ Австралії не братиме участь у бойових операціях в Іраку - прем'єр

Спецназ Австралії не братиме участь у бойових операціях в Іраку - прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл відкинув заклик колишнього командувача австралійської армії генерал-лейтенанта Пітера Ліхі зміцнити дислоковані в Іраку підрозділи спецназу і доручити їм участь в бойових операціях проти ІДІЛ.

Про це повідомляє Courier mail.

«Наші підрозділи здійснюють навчання (іракських збройних сил - ред.) і продовжать це робити», - уточнив прем'єр-міністр.

Тернбулл нагадав, що сили австралійського спецназу знаходяться в Іраку «на запрошення уряду цієї країни», що виступає проти участі іноземних підрозділів в бойових операціях.

Колишній командувач австралійської армії Ліхі в інтерв'ю, опублікованому в понеділок газетою The Australian, заявив, що австралійські спецназівці «мають знищувати терористів, щоб ті не могли здійснювати свої атаки».

«У минулому ми провели досить багато часу в Афганістані і Іраку, намагаючись сформувати хороші уряди, але успіхом це не увінчалося - там, як і раніше, залишаються терористи, - сказав Ліхі. - Зараз нам потрібно проявити (в Іраку - ред.) велику рішучість і почати знищувати бази терористів, бази їх підготовки та об'єкти підтримки».

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр Австралії виступає за «правильні наземні сили» в Іраку та Сирії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-