У Пітері пройшов марш проти державного терору

У Пітері пройшов марш проти державного терору

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі близько ста активістів коаліції "Демократичний Петербург" пройшли сьогодні від станції метро "Горьковська" до Казанського собору, провівши недозволену владою акцію під назвою "Марш проти державного терору".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Біля Казанського собору активісти провели одиночні пікети, піднявши плакати з гаслами: "Путін - це криза і війна", "Державний терор - це анексія Криму", "Державний терор - це 3 роки в'язниці і одиночна камера Ільдара Дадіна!", "Державний терор це - сталінські вироки Сенцову і Кольченку!", "Державний терор - це репресивне законодавство ст. 280 ч.1 КК РФ!", - йдеться у повідомленні.

Учасники пікету тримали в руках фотографії Бориса Нємцова і прапори України і руху "Солідарність". В ході акції поліцейські затримали 75-річного Ігоря Андрєєва за недотримання 50-метрової відстані між пікетами, також переписали паспортні дані активістів.

За повідомленням видання, напередодні в своєму відкритому зверненні організатори акції заявили, що "у країні обмежується будь-яка критика курсу влади, право на свободу зібрань, інформації і думок".

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-