Валенса наполягає: документи про його агентурне минуле - підробні

Валенса наполягає: документи про його агентурне минуле - підробні

Укрінформ
Усі документи про співпрацю колишнього лідера "Солідарності" Леха Валенси з комуністичними спецслужбами є підробкою.

На цьому Валенса сам наголосив під час зустрічі з журналістами у Гданську, інформує власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

"З того, що я дивлюся на ці папірці, то вони (комуністичні спецуслужби - ред.) непогано підробили. Є ті три документи, які вже раніше було визнано за підробку, а я переконаний, що це все є підробкою",- заявив Валенса.

Екс-лідер "Солідарності" наголосив, що він, можливо, виступить з ініціативою відновлення люстраційного процесу щодо себе, але поки передчасно про це говорити.

Валенса висловив вдячність полякам, які маніфестували  у Варшаві, Вроцлаві та Гданську на його підтримку.

У Гданську під час сьогоднішньої демонстрації дружина екс-лідера "Солідарності" Данута Валенса наголосила, що за цькуванням її чоловіка сьогодні стоїть нинішня влада і лідер правлячої партії "Право і Справедливість" Ярослав Качинський.  

Нагадаємо, в Інституті національної пам'яті Польщі нещодавно відкрили для публічного вивчення нові документи про співпрацю Валенси з комуністичними спецслужбами, вилучені вдома у колишнього глави МВС комуністичної Польщі Чеслава Кіщака. Ідеться, зокрема, про персональну папку Валенси з 90-ма різними документами і папку таємного співробітника з 279-ма документами зі звітами "Болека" (псевдонім Валенси - ред.) та представників служби безпеки за період 1970-1976 років.

Раніше Валенса заявляв, що він підписав якісь документи з комуністичними органами, але це не була згода на співпрацю. Він наголошував, що ніколи нікого не зрадив із своїх соратників, не доносив ні на кого і не брав за це коштів.

В 2000 році люстраційний суд вже визнавав, що Валенса дав правдиві свідчення і не був агентом комуністичних спецслужб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-