Правляча коаліція в Ірландії програла на виборах

Правляча коаліція в Ірландії програла на виборах

Укрінформ
Перші результати підрахунку голосів на парламентських виборах в Ірландії, які відбулися у п’ятницю, 26 лютого, показали, що правляча коаліція зазнала поразки і вже не матиме парламентської більшості.

Про це в інтерв'ю телекомпанії RTE заявив нинішній прем’єр-міністр Ірландії Енда Кенні, повідомляє AFP.

«Ясно, що коаліція «Фіне Гел» (партія «Об'єднана Ірландія») і Лейбористської партії не повернеться до уряду і, очевидно, доведеться почекати, поки голоси по всій країні дорахують, щоб побачити, які перспективи можна розглянути», - заявив він.

Як повідомляється, виборці вирішили віддати свої голоси незалежним політикам, меншим партіям і групам, які виступають проти режиму економії в країні на противагу політиці «закручуванню гайок», якої дотримувалася донедавна правляча коаліція, незважаючи на стійке економічне зростання країни.

Натомість, перші результати підрахунку голосів свідчать, що партія «Фіне Гел» залишиться найбільшою партією в парламенті, але їхні давні суперники партія «Фіанна Фойл», яка очолювала уряд Ірландії під час економічної кризи 2008 року, наступають їм на п’яти.

Зазначається, що такі результати дають можливість формування нових коаліцій, а відтак вносять елемент невизначеності у політичну ситуацію в Ірландії.

Натомість, політологи не виключають і перевиборів в Ірландії у випадку, якщо нові політичні партії не зможуть між собою домовитися й утворити нову коаліцію.

«На мою думку, можливість нових виборів є дуже і дуже високою», - зазначив представник партії «Фіне Гел» Марк Мортелл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-