Кемерон перелічив

Кемерон перелічив "за" і "проти" виходу Британії з ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон назвав можливий вихід країни з ЄС в результаті референдуму, призначеного на 23 червня, "авантюрою століття".

Таку позицію глава правлячої Консервативної партії заявив у своїй статті, оприлюдненій в The Telegraph.

Кемерон вимагає, щоб Кабінет міністрів роз'яснив всі ключові питання, що стосуються майбутнього країни поза меж Євросоюзу.

Він перелічив ризики, які країна зазнає у цьому випадку. "Це ризик нашій економіці, тому що ці зміни можуть чинити тиск на фунт, на наші облікові ставки і на показники зростання. Це ризик для співробітництва в питаннях злочинності та безпеки. І це ризик для нашої репутації як сильної країни у найважливіших світових організаціях".

З іншого боку, агітуючи за збереження членства в ЄС, глава уряду перелічив загрози, з якими країна зіткнулася в останні роки і які можна ефективно вирішити лише разом з колегами з ЄС. "Подумайте про ті виклики, які загрожували нам в останні роки: перспективи ядерного Ірану, російська агресія в Україні, спустошливий вплив міграційної кризи, отрута ісламського екстремізму та тероризм", - йдеться в статті.

"23 червня на кону стоятиме не щось інше, як майбутнє нашої країни", - підсумував британський прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого глави держав і урядів країн-членів Євросоюзу одноголосно дійшли компромісу з Великобританією про умови її перебування в складі Співтовариства. Однак опоненти Кемерона вважають їх недостатніми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-