У Парижі пройшла акція пам'яті Бориса Нємцова

У Парижі пройшла акція пам'яті Бориса Нємцова

Фото
Укрінформ
У суботу, 27 лютого, в річницю вбивства Бориса Нємцова, у Парижі пройшла акція його пам'яті.

Організаторами акції виступила французька правозахисна асоціації «Росія-Ліберте», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Сьогодні ми зібралися тут, під посольством Російської Федерації у Парижі, щоб вшанувати пам’ять російського політика Бориса Нємцова, підступно вбитого рік тому у Москві», - зазначив під час мітингу організатор акції, правозахисник і керівник асоціації «Росія-Ліберте» Олексій Прокоп’єв.

Раніше французькі експерти, депутати і правозахисники висловили Укрінформу думку, що незалежне розслідування підступного вбивства російського політика Бориса Нємцова за чинного кремлівського режиму неможливе. Зокрема, за словами Прокоп'єва, не потрібно забувати, що в Росії зараз, у т.ч. і через конфлікт в Україні, створено клімат ненависті і страху. «І хоча у такій ситуації на вулицю висловитися за справедливість вийшли десятки тисяч людей, навряд чи винні у вбивстві Нємцова будуть покарані», - зазначив він.

Він додав, що Борис Нємцов та його позиція щодо України була добре відома, він активно виступав проти війни Росії в Україні, за звільнення Савченко. «Він готував доповідь про участь російських військ в Україні», - зазначив активіст.

Акція пройшла навпроти російського посольства в Парижі і тривала дві години, з 16:00 до 18:00 за Києвом. Акцію підтримали також представники української, російської та грузинської громад, міжнародних правозахисних організацій, іноземні та російські журналісти. Учасники акцій, яких зібралося близько 40 осіб, прийшли з плакатами, білими квітами, фото Бориса Нємцова та прапорами трьох країн.

Бориса Нємцова було вбито в ніч на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-