Міноборони РФ назвало «русофобськими» заяви генерала США

Міноборони РФ назвало «русофобськими» заяви генерала США

Укрінформ
Офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков назвав «русофобськими» висловлювання командувача європейським командуванням США (EUCOM) і силами НАТО в Європі генерала Філіпа Брідлава.

Про це повідомляє "Комерсант".

«Протягом останніх двох років важко знайти хоч когось, здатного зрівнятися за напруженням русофобської істерики з генералом Брідлавом. І хоча в Росії його кипуча діяльність давно розглядається в контексті "лікар-пацієнт", останні заяви Брідлава в американському конгресі про "готовність США битися і перемогти Росію в Європі", здивували багатьох навіть в самій Європі»,— заявив Конашенков.

Раніше генерал Філіп Брідлав, виступаючи в Палаті представників Конгресу США, заявив, що США та їх партнери по альянсу повинні стримувати Росію будь-якими способами. Нарощування сил у Європі він назвав лише "першим кроком на цьому шляху. За його словами, стримувати Росію необхідно, "використовуючи всі інструменти, якими володіють країни НАТО, включаючи дипломатичні, військові, інформаційні і економічні".

Філіп Брідлав зазначив, що попередні 20 років США "намагалися зробити з Росії партнера", а тому пішли на скорочення своєї військової присутності в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-