У Москві на марш пам'яті Нємцова зібралося 20 тисяч людей

У Москві на марш пам'яті Нємцова зібралося 20 тисяч людей

Укрінформ
У Москві та інших містах Росії і світу 27 лютого проходять акції пам'яті Бориса Нємцова у річницю вбивства опозиційного політика.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Хода у Москві, в якій беруть участь прості громадяни та опозиційні активісти, супроводжується підвищеними заходами безпеки.

Люди проходять крізь рамки, встановлені на Пушкінській площі. За 20 хвилин до початку маршу лічильники зафіксували близько п'яти тисяч осіб. Пізніше з'явилася інформація про сім, потім - про близько 20 тисяч.

Як відзначається, на московському марші було заявлено 50 тисяч учасників цього заходу, санкціонованого владою столиці Росії.

Уздовж просування колон Бульварним кільцем чергують поліцейські, машини комунальних служб. У небі баражує поліцейський вертоліт.

В акції беруть участь опозиціонери - Михайло Касьянов, Сергій Алексашенко, Олексій Навальный, Ірина Прохорова, Ілля Яшин та інші.

Пам'ятні заходи проходять в суботу і в інших містах. Так, у Санкт-Петербурзі не менше тисячі осіб пройшли до Марсового поля, де планується мітинг.

Акцію пам'яті у Воронежі намагалися зірвати невідомі, закидавши учасників ходи пакетами з фарбою і борошном. До цієї події мітинг і зовсім перенесли з Радянської площі Воронежа на Нікітську через підозрілий автомобіль.

Нагадаємо, російський опозиційний політик Борис Нємцов був убитий чотирма пострілами у спину в ніч на 28 лютого 2015 року біля стін Кремля на Великому Москворецькому мосту в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-