Вибори до парламенту в Ірані: голосування продовжували п’ять разів

Вибори до парламенту в Ірані: голосування продовжували п’ять разів

Укрінформ
В Ірані під час виборів до парламенту та членів так званої Ради експертів термін голосування продовжували п'ять разів через високу явку.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"До цього (до закриття виборчих дільниць - ред.) влада п'ять разів подовжувала термін голосування у великих містах. Причиною тому стала висока явка на виборах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, голосування мало закінчитися о 18:00 за місцевим часом, а державне телебачення повідомило про закриття виборчих дільниць о 23:45 за місцевим часом та початок підрахунку голосів.

У боротьбі за 290 парламентських місць брали участь понад 4800 кандидатів. Право голосу мають майже 55 мільйонів осіб, причому 8,5 мільйонів з них - у Тегерані. Попередні результати голосування будуть оприлюднені в суботу, 27 лютого.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що всі, хто любить Іран, мають прийти проголосувати.

"Явка на виборах повинна бути настільки високою, щоб розчарувати наших ворогів", - сказав він.

Повідомляється, що вибори мають стати важливим показником ставлення населення до політики президента країни Хасана Роухані, який зіграв ключову роль, підштовхнувши Захід до скасування економічних санкцій щодо Ірану, і має намір домагатися зміцнення впливу кандидатів, орієнтованих на проведення реформ, на противагу консерваторам і прихильникам жорсткої лінії, які мають в нинішньому парламенті більшість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-