Канадських депутатів закликали називати російську агресію, чим вона є

Канадських депутатів закликали називати російську агресію, чим вона є

Укрінформ
У другу річницю початку російської збройної агресії проти України, Конгрес українців Канади нагадав депутатам канадського федерального парламенту про порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань.

Про це йдеться у поширеному серед парламентарів зверненні, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

«Дії Росії у Криму вперше із часів Другої світової війни змінили державні кордони у Європі та порушили численні міжнародні угоди, включно із Будапештським меморандумом 1994 року, у якому РФ, США та Великобританія погодилися поважати територіальну цілісність та політичний суверенітет України», - зазначається у документі.

У зв’язку із цим парламентарям пропонується залишати санкції проти Росії чинними аж до завершення окупації Криму та повернення Україною контролю за усіма своїми кордонами. «Незважаючи на дедалі голосніший хор пропутінських голосів у Європі, ЄС повинен рішуче зберігати санкції до повного виконання мінських угод та виведення російських підрозділів з України», - йдеться у зверненні.

Воно також закликає називати кремлівську анексію Криму та війну на Донбасі вторгненням та окупацією незалежної держави, а не евфемізмами на кшталт "втручання" або "дії". «Прийшов час канадським, європейським та американським політикам, а також західним медіа називати речі своїми іменами. Евфемізми лише грають на руку кремлівській версії подій, підривають єдність міжнародного співтовариства проти агресії Москви та ускладнюють формування послідовної політики Заходу проти ревізіоністських амбіцій Кремля», - підсумовується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-